Varsinkin, kun olet tilaamassa palvelua, jota voidaan muokata asiakkaan toiveiden mukaan lähes rajattomasti, on hyvä olla tietoinen siitä, mitkä kaikki tekijät vaikuttavat siihen, millaisia odotuksia toimeksianto luo niin minulle kuin sinulle asiakkaanani. Niinpä löydät alta tilausohjeeni, joiden avulla tarjouspyynnön tekeminen on toivottavasti helpompaa ja saat varmasti tarjouksen juuri sellaisesta palvelusta kuin olit toivonutkin.

Kun lähetät minulle tarjouspyynnön, toivon, että sisällytät siihen seuraavat tiedot toimeksiannosta (olipa kyseessä mikä palvelu tahansa):

1) Tekstin tyyppi ja tavoiteltu kohdeyleisö (mitä ja kenelle)

2) Haluttu palvelu, sekä siihen liittyvät erityistoivomukset

3) Toivottu työn deadline eli aikataulu

4) Aineisto joko sähköpostiliitteenä tai pilvipalvelun linkkinä (Huom! Tekstit mieluiten Word-tekstitiedostona.)

 

Teen vastineeksi tarjouksen, jossa esitän arvion toimeksiannon hinnasta ja aikataulusta, sekä esitän mahdollisesti jo alustavia materiaalia koskevia kysymyksiä. Sopimus syntyy, kun olet hyväksynyt tarjoukseni ja palveluehtoni.

Mikäli toimeksiannon suorittamisen aikana sovittuun on syytä esimerkiksi muuttuneiden aikataulu-olosuhteiden vuoksi tehdä muutoksia, niistä keskustellaan ensimmäisen tilaisuuden tullen, jotta molemmilla osapuolilla on mahdollisuus hyväksyä nämä muutokset. Työhön sisältyy automaattisesti a) toivottu palvelu, b) työn tarkistus, sekä c) muokkauskierros asiakkaan kommenttien ja toivomusten perusteella. Lopullisen ja molemminpuolista tyytyväisyyttä herättävän version jälkeen laadin laskun, jonka maksamiseen sinulla on aikaa tavanomaisen 14 päivän ajan. Pidempi maksuaika myönnetään tarvittaessa, muista pyytää sitä siis erikseen!

Muistathan maksaa ajoissa:

Myöhästymiskorko viivästyneille maksuille on 8 prosenttia alkaen eräpäivästä. Muistutussähköpostit tai -kirjeet lähetetään 7 päivän välein. Muistutusmaksu on 5 euroa per muistutus ensimmäisen maksukehotuksen jälkeen.

 

Ps. Avaan varsinkin käännöksien tilaamiseen liittyviä yksityiskohtia blogini Toimeksiantojen rakennuspalikat -artikkelisarjassani. Kannattaa käydä lukaisemassa, vaikka itse sanonkin!